20.11.2021 Hämeenlinnan teatteri - Järki ja tunteet

Aika: La 20.11.2021 klo 18
Paikka: Hämeenlinnan teatteri
Hinta: 32,00€ + postituskulut 2,50€.

Sitovat ilmoittautumiset 1.10.2021 mennessä. Lisätietoja vierailusta antaa Hakime Arat hakime.arat@gmail.com  p. 050 560 6680.

Tervetuloa mukaan kokemaan upea Järki ja tunteet Hämeenlinnan teatteriin!

Rakastettu tarina seuraa Dashwoodin siskoksia Elinoria ja Mariannea, jotka etsivät elämäänsä rakkautta. Sisaret jäävät isänsä yllättävän kuoleman jäljiltä taloudellisesti heikkoon asemaan. Romanttiset haaveet rakkaudesta on vaihdettava haluun päästä hyviin naimisiin. Järki ei kuitenkaan saa tunteita ohjaksiinsa, vaikka kuinka yrittää.

Sisaret ovat keskenään kuin yö ja päivä: Elinor on järkevä ja velvollisuudentuntoinen, Marianne puolestaan intohimoinen romantikko. He ihastuvat kahteen hyvin erilaiseen mieheen. Tunnollista Elinoria kiehtoo Edwardin hiljainen hyvyys. Mariannelta vie jalat alta karismaattinen ja salaperäinen Willoughby. Salamaihastuminen polttelee Mariannea niin, ettei hän ehdi huomata herrasmiehenä sivummalla tilannetta seuraavan eversti Brandonin tunteita. Kun Willoughbyn menneisyys paljastuu, ja käy ilmi, että Edward on salaa kihloissa toisen naisen kanssa, siskokset joutuvat tukeutumaan toisiinsa kestääkseen sydänsurunsa. He ymmärtävät, että kun järki ja tunteet kohtaavat, ei todellinen rakkauskaan ole kaukana.

Jane Austen vie katsojan 1800-luvun Englantiin ja kertoo tarinan tunnekuohuista, naisen asemasta ja luokkayhteiskunnasta niin terävästi ja huumorilla, että siihen on helppo samaistua myös 2020-luvun Suomessa.

Järki ja tunteet

*
*
*
*
*
*
*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.