5.10.2022 Helsingin Taidehalli: Aallot – Aino ja Alvar keräilijä

Aika: ke 5.10.2022 klo 17
Paikka: Helsingin Taidehalli, Nervanderinkatu 3
Hinta: Opastuksen maksu on 10€ (kortilla maksettaessa) / 12,50€ (laskulla maksettaessa) per osallistuja. Tämän lisäksi jokainen osallistuja hankkii itse pääsylipun museon kassalta ennen kierrokselle siirtymistä (14€ / 8€, museokortti käy).

Sitovat ilmoittautumiset/peruutukset 28.9.2022 mennessä tai niin kauan kuin paikkoja riittää. Noudatamme tilaisuuden aikana mahdollisesti voimassa olevia koronarajoituksia ja -suosituksia. 
 

Tervetuloa tutustumaan HPKY:n opastetun kierroksen seurassa Helsingin Taidehallin uuteen näyttelyyn!

Aallot – Aino ja Alvar keräilijän silmin esittelee aarteita maailman suurimmasta yksityisestä Aalto-kokoelmasta. Laaja kokonaisuus tuo esiin suunnittelijaparin monipuolista esinemuotoilua.

Näyttelyssä suunnataan katse kohti Aaltojen muotoilun klassikoita sekä harvinaisuuksia, kuten huonekalujen prototyyppejä, varhaisia versioita valaisimista sekä materiaalikokeiluja vuosien varrelta. Esillä on myös lasiesineistöä sekä Paimion parantolan alkuperäiskalusteita.

Näyttely keskittyy aikaan ennen huonekalujen valmistuksen koneellistumista ja laajempaa sarjatuotantoa. Tämä varhaisempi, 1920-luvulta 1960-luvun puoliväliin ulottuva tuotantotapa näkyy mm. kalusteiden sirompana mittakaavana ja kevyempänä yleisilmeenä.

Kaikki näyttelyn esineet kuuluvat keräilijä Pertti Männistön ainutlaatuiseen Aalto-kokoelmaan. 1990-luvulla kokoelman kartuttamisen aloittanut Männistö on kerännyt yli tuhannen esineen yksityiskokoelman Aino ja Alvar Aallon suunnittelemia valaisimia, huonekaluja ja lasimuotoilua. Männistön verraton perehtyneisyys ja tietämys on tehnyt hänestä kysytyn Aalto-asiantuntijan.

Esittelyteksti ja kuvat: Taidehalli