Metsäperkele 15.4.2013

Metsäperkele

Aika: Maanantaina 15.4.2013 kello 19:00
Paikka: Helsingin kaupunginteatteri, Suuri näyttämö (Eläintarhantie 5)
Hinta: 31,00€/lippu (+ 1,00€ postituskulu)
Sitova ilmoittautuminen 14.3.2013 mennessä

Kari Heiskaisen kirjoittama ja ohjaama uusi näytelmä kertoo suomalaisesta suurmiehestä Gustaf Adolf Serlachiuksesta (1830-1901) ja samalla Suomen metsäteollisuuden synnystä ja kehityksestä. Metsäperkele esittelee uskomattomien elämänvaiheiden miehen, jonka vaikutus suomalaiseen teollisuuteen on ollut valtava. Serlachius antoi merkittävän panoksen myös kulttuurielämään ja oli Akseli Gallen-Kallelan ystävä. Teollisuuden esitaistelija G.A. Serlachius oli kunnianhimoinen mies, joka elämänsä aikana nousi varattomasta pojasta suomalaisen metsäteollisuuden suurmieheksi, todelliseksi yhteiskunnalliseksi vaikuttajaksi ja taidemesenaatiksi.

Serlachiuksen suuruudenhulluus ja peräänantamattomuus tuottivat menestystä, mutta vaativat myös uhrauksia, erityistesti yksityiselämässä. Hän toimi keinoja kaihtamatta ja vastoinkäymisistä huolimatta, motiiveinaan sekä vaurastuminen että suomalaisen teollisuuden ja elinkeinoelämän kehittäminen. Näytelmä kuvaakin yhtälailla G.A. Serlachiuksen kiehtovaa persoonaa kuin metsäteollisuuden kehitystä. Nimiroolisssa on Pertti Sveholm.

Olemme saaneet näytökseen kymmenen lisälippua, jotka ovat parvelle. Aiemmin lippunsa varanneiden liput ovat permannolle.