Omatunto 15.5.2013

Omatunto

Aika: Keskiviikkona 15.5.2013 kello 19:00
Paikka: Helsingin kaupunginteatteri, Pieni näyttämö
Hinta: 24,00€/lippu (+ 1,00€ postitus)
Sitova ilmoittautuminen: 12.4. mennessä

Omatunto - Kahden sisaren välissä

On Jussi-niminen mies, vaimo Venny, tämän sisar Tilly ja kolmikolla kolme poikaa. On kansalliskirjailija ja kansalaissota. Tästä Lauri Sipari kirjoitti näytelmän Omatunto.

Kymmenisen vuotta sitten Yleisradion tv-ykkönen tuotti Venny-nimisen draamasarjan. Liisa Urpelainen kirjoitti ja hänen puolisonsa Lauri Sipari oli mukana dramaturgina. Tarina kertoi kolmen ihmisen ansasta, triangelidraamasta, jonka osapuolina olivat Juhani Aho, hänen taiteilijavaimonsa Venny Soldan-Brofeldt ja tämän pikkusisko Tilly Soldan. Taustalla hehkui Suomen taiteen kulta-aika ja sen palavat aatteet. Aho rakasti kumpaakin sisarta, sai vaimonsa kanssa kaksi poikaa ja kälynsä kanssa yhden. Sarjan keskiössä oli Venny, joka oli vahva, ymmärsi ja piti huolta pikkusiskostaan niin kuin aina ennenkin.

”Aihe jäi kiinnostamaan ja teatteri-ihminen kun olen, pohditutti, että tässä on kamarinäytelmän ainekset”, sanoo kirjailija Lauri Sipari. Alkoi syntyä Omatunto-näytelmä, jossa on kuusi keskeistä roolia: isä, kaksi äitiä ja heidän kolme poikaansa. Näytelmän ensi-ilta on osuvasti ystävänpäivänä helmikuussa 2013. Aikajana yltää vuosien 1891 ja 1937 välille. Kehyskertomuksena kulkee poikien hanke tehdä isänsä Juha-kirjasta elokuva. Jussi ja Tilly ovat silloin jo kuolleet, kumpikin alle 60-vuotiaina, Venny elää 81-vuotiaaksi, vuoteen 1945.

 

Rooleissa: Santeri Kinnunen, Lotta Lindroos, Ursula Salo, Johannes Holopainen, Mika Piispa, Jussi Puhakka, Iikka Forss

Ohjaus: Laura Jäntti
Lavastus: Sampo Pyhälä
Puvut: Sari Salmela
Valosuunnittelu: William Iles
Äänisuunnittelu: Antero Mansikka
Naamiointi: Tuula Kuittinen
Kampaukset: Taina Tervo

Omatunto 15.5.2013

*
*
*
*
*
*
*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.