Elokuvapäivä 9.3.2019

Aika: La 9.3.2019 klo 11.00 alkaen
Paikka: Suomen elokuvasäätiön auditorio (Kanavakatu 12, Katajanokka)
Hinta: 25,00€/henkilö sis. elokuvan (kesto 2h 15min) ja keittolounaan
Sitovat ilmoittautumiset
Henna Aunistolle (henna.aunisto@kansio.fi / 050 567 9116) tai Kansion nettisivujen kautta tästä osoitteesta: https://www.kansio.fi/koulutus/kulttuuri/.

Jo perinteeksi muodostunut HPKY:n, Kansallisen Sivistysliiton ja Kansallisen Kulttuuriliiton yhteistapahtuma Elokuvapäivä Katajanokalla järjestetään taas tänä vuonna. Vuoden 2019 elokuvana on Tuntematon mestari, joka saa ensi-iltansa tammikuussa. Tuntematon mestari on tarina ikääntyvästä taidekauppiaasta, joka yrittää viimeisen kerran todistaa kykynsä niin itselleen kuin lähimmäisilleen. Elokuvan on ohjannut Klaus Härö ja päärooleissa nähdään Heikki Nousiainen, Amos Brotherus ja Pirjo Lonka

“Ikääntyvä taidekauppias Olavi Launio suunnittelee eläkkeelle jäämistä. Hänen Helsingin Bulevardilla sijaitseva taidekauppansa on nähnyt parhaat päivänsä. Suuremmat, nuoremmat ja viriilimmät taidekauppiaat ja huutokaupat ovat ajaneet ohi. Olavi on alistumassa kohtaloonsa, vaikka liikkeestä luopuminen pelottaakin. Sattumalta Olavi näkee taidehuutokaupassa taulun, jota epäilee paljon lähtöhintaansa arvokkaammaksi. Taidediilerin vaistot heräävät ja Olavi päättää lähteä viimeiselle keikalle ansaitakseen kunnon eläkerahat ja kollegoidensa arvostuksen. Saavuttaakseen taulun ja unelmansa Olavi joutuu kohtamaan menneisyytensä kipukohdat ja myös pettämään läheisensä vielä kerran”.

Ohjelma koostuu seminaariosuudesta elokuvan teossa mukana olleiden kanssa sekä itse elokuvasta ja keittolounaasta.