13.4.2022 KIASMA: ARS 22

Kuva: Johannes Stoll ja Elsa Kostic

Aika: ke 13.4.2022 klo 16.50
Paikka: Nykytaiteen museo Kiasma, Mannerheiminaukio 2
Hinta: HPKY:n opastusmaksu on 12€ (kortilla maksettaessa) / 14,50€ (laskulla maksettaessa) per osallistuja. Tämän lisäksi jokainen osallistuja hankkii itse pääsylipun museon kassalta ennen kierrokselle siirtymistä (aikuiset 18€, alennusryhmät 16€ ja museokortti käy).

VOIT VIELÄ ILMOITTAUTUA MUKAAN, sillä muutama paikka on vielä vapaana kierroksellemme. Huomioithan, että 4.4. jälkeen kuitenkin kaikki ilmoittautumiset ovat sitovia. Noudatamme tilaisuuden aikana voimassa olevia koronarajoituksia ja -suosituksia. Suosittelemme jokaiselle vierailijalle kasvosuojaimen käyttöä tilaisuuden aikana, jos se on vain mahdollista. HPKY tarjoaa tarvittaessa tilaisuuteen osallistuville kertakäyttöisen kasvosuojaimen. HPKY varaa oikeuden muutoksiin, mikäli  voimassa olevat viranomaismääräykset sellaisia edellyttävät.

Lisätiedot: Viljami Wiirilinna p. 0408283352 viljami.wiirilinna(at)outlook.com

Tervetuloa tutustumaan HPKY:n opastetun kierroksen seurassa ARS22 näyttelyyn, joka luo taiteen keinoin yhteistä maailmaa. 

Taiteella on voima tutkia yhteiskuntaa ja esittää vaihtoehtoisia tulkintoja yhteisestä maailmastamme. ARS22-näyttelyn teokset kertovat yksilöiden ja yhteisöjen arjesta ja unelmista. Teokset nostavat esiin kysymyksiä ihmisen suhteesta maailmaan: luontoon ja historiaan, hengellisyyteen ja teknologiaan.

Näyttely tarjoaa paikkoja kohtaamiselle ja vuorovaikutukselle. Samalla se muistuttaa, että yksilöllisyyden perustana ovat lopulta kaikille yhteiset elämisen ehdot. Teosten tarinat viihdyttävät ja luovat toisia todellisuuksia. Ne antavat mahdollisuuden ajatella ja nähdä toisin ja viitoittavat reittejä tulevaan.

Uusinta nykytaidetta ja historiallisia teoksia

Nykytaiteen suurkatselmus ARS22 on kymmenes näyttely vuodesta 1961 järjestetyssä näyttelysarjassa. ARS-näyttelyt ovat kautta vuosikymmenten tuoneet yleisön koettavaksi nykytaiteen uusimpia virtauksia.

ARS22-näyttelyssä on esillä tämän hetken mielenkiintoisimpia tekijöitä ja teoksia. Kiasman kaikkiin kerroksiin ulottuva näyttely esittelee kattavasti ajankohtaisinta kansainvälistä nykytaidetta ja uusia ARS22-näyttelyyn tilattuja teoksia.

Näyttelyssä voit myös kohdata elävää nykytaidetta, kun tapahtumallisia teoksia esitetään Kiasma-teatterin lisäksi myös näyttelytiloissa.

Ensimmäistä kertaa ARS-näyttelyssä on mukana avainteoksia eri vuosikymmeniltä 1960-luvulta alkaen. Ne luovat historiallisen taustan ajankohtaisille aiheille ja kartoittavat ARS-näyttelyiden historiaa. Osa klassikkoteoksista kuuluu Kiasman omiin kokoelmiin, osa on lainattu suomalaisista ja kansainvälisistä kokoelmista.


Esittelyteksti ja kuvat: Kansallisgalleria / KIASMA

13.4.2022 KIASMA: ARS 22

*
*
*
*
*
*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.