21.6.2023 Helsinki Biennaali

©HAM/Helsinki Biennaali
©Helsinki Biennaali

Aika: ke 21.6.2023 klo 15.45
Paikka: Vallisaari
 
Hinta: Helsinki Biennaali on yleisölle maksuton. Kävijät maksavat itse lauttalipun hinnan.

Yhteislähtö tapahtuu Lyypekinlaiturilta vanhan Kauppahallin läheisyydestä FRS Finland oy:n reittivuorolla klo 16:00. Saavuthan ajoissa paikalle. 

Suosittelemme lauttalipun ostamista kyseiselle reittivuorolle etukäteen > verkkokaupasta,sillä vain näin voit varmistaa paikan kyseiselle lähdölle. HPKY ei valitettavasti pysty siis takaamaan paikkaa kyseiselle lähdölle, jos lauttalippua ei ole ostettu ennakkoon. Lipuja saa ostettua myös korttimaksulla paikanpäällä laivalta, jos paikkoja on jäljellä. Lauttalipun hinta on 19,89 € (alennusryhmät 9,95 €) ja se sisältää paluumatkan.

Tarkemmat tiedot reittiliikenteestä löydät osoitteesta https://www.frs-finland.fi/vallisaari/
Lisätiedot: Viljami Wiirilinna p. 0408283352 viljami.wiirilinna(at)outlook.com

Helsinki Biennaali on kansainvälinen kuvataidetapahtuma, joka tuo korkeatasoisen nykytaiteen Vallisaareen ja eri puolille Helsinkiä. Biennaali järjestetään toista kertaa 12.6.–17.9.2023, ja sen kuratoi Joasia Krysa. Helsinki Biennaali 2023 koostuu näyttelyistä, diskursiivisesta ja performatiivisesta ohjelmasta, videoteosten esityksistä, julkaisuista ja online-ohjelmasta. Biennaali sijoittuu Vallisaareen, HAM Helsingin taidemuseoon sekä muihin paikkoihin ja julkisiin tiloihin kaupungissa. Biennaalin tuotannosta vastaa HAM Helsingin taidemuseo.

HPKY:n omatoimisen retken puitteissa tutustumme vapaasti yhdessä Vallisaaren taidetarjontaan. Biennaalin taideteokset sijoittuvat Vallisaaressa merkityn reitin varrelle sekä ulkotilaan että historiallisiin rakennuksiin, ruutikellareihin ja autioituneisiin asuinrakennuksiin. Koko reitin pituus on noin kolme kilometriä, ja teokset on numeroitu reitin varrella sijaitseville opastaville kartoille. Halutessaan voi kulkue myös lyhennetyn reitin ja näin nähdä osan teoksista. Kartoille on merkitty myös kahvilat ja palvelut sekä infopiste ja Helsinki Biennaalin oma kauppa. Huomioithan, että Vallisaaren maasto on osittain vaikeakulkuista ja korkeuseroja on jonkin verran. 

Kierrämme kyseisen reittiä yhdessä ilman opastusta. Kierrokseen menee aikaa noin pari tuntia. Osallistujat voivat toki tutustua teoksiin myös omassa tahdissaan ja valitsemassaan laajuudessa. Tämän takia emme määritä yhteistä paluuaikaa. 

Voit tutustua tarkemmin Helsinki Biennaalin teoksiin ja tarjontaan osoitteessa https://helsinkibiennaali.fi/

 

21.6.2023 Helsinki Biennaali

*
*
*
*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.