24.10.2023 Ateneum: Väriä & valoa – uusimpressionismi Suomessa

Aika: ti 24.10.2023 klo 16.15
Paikka: Ateneum, Kaivokatu 2
Hinta: Luentomaksu 12€ + museon sisäänpääsymaksu (20€, alennusryhmät 12€, museokortti käy)

Ilmoittautumiset 9.10.2023 mennessä tai niin kauan kuin paikkoja riittää. Osallistumisen voi peruuttaa maksutta 9.10.2023 mennessä ja tämän jälkeen veloitetaan opastusmaksu myös peruneilta. 

Lisätiedot: Viljami Wiirilinna p. 0408283352 viljami.wiirilinna(at)outlook.com


Tervetuloa tutustumaan HPKY:n seurassa Ateneumin Väriä & valoa – uusimpressionismi Suomessa -näyttelyyn. Näyttely rinnastaa kansainvälisen taiteen huippunimet suomalaisen väritaiteen lyhyeen, mutta intensiiviseen kukoistuskauteen vuosina 1906–1916.

Näyttelyn kansainvälisten taiteilijoiden joukossa ovat Claude Monet, August Renoir, Alfred Sisley, Camille Pissarro, Alfred William Finch, Paul Signac ja Theo van Rysselberghe. Kotimaisista taiteilijoista esillä ovat muun muassa Alvar Cawén, Antti Favén, Magnus Enckell, Pekka Halonen, Ellen Thesleff, Verner Thóme, Yrjö Ollila, Tyko Sallinen ja Wilho Sjöström.

Ennen omatoimista näyttelykierrosta kuulemme tilaamamme 30 minuutin johdantoluennon näyttelyyn liittyen. Tapaamme Ateneumin museokaupan aulassa klo 16:15. Suosittelemme, että viette päällysvaatteet säilytykseen ja siirrytte tämän jälkeen museokaupan alassa sijaitsevalle ryhmässäkassalle, josta voitte itse ostaa suoraan pääsylipun/ näyttää mahdollisen museokorttinne. HPKY laskuttaa siis osallistujilta erikseen korttimaksuna vain introluentomaksun 12€ ja jokainen hoitaa tämän lisäksi itselleen museon pääsylipun.

Näyttelyn kuraattoreina toimivat Ateneumin intendentti Anna-Maria von Bonsdorff sekä museonjohtaja Marja Sakari.

Esittelyteksti ja kuvat: Kansallisgalleria / Hannu Aaltonen