Nimenmuutos ja suunnitelmia vuodelle 2015

19.11.2014

Yhdistyksen jäsenistö kokoontui sääntömääräiseen vuosikokoukseen Sotamuseoon tiistaina 18.11.2014. Kokouksessa muun muassa valittiin yhdistykselle puheenjohtaja ja hallitus seuraavalle vuodelle sekä päätettiin yhdistyksen nimen muutamisesta.

Yli 30 hpkyläistä oli saapunut vuosikokoukseen, jossa kerrattiin viime vuotta toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen muodossa sekä suunniteltiin tulevaa toimintavuotta 2015.

Näkyvin vuosikokouksen tekemä päätös yhdistyksen kannalta lienee päätös muuttaa yhdistyksen nimeä. Nimi päätettiin muuttaa muotoon Helsingin Kansallinen Kulttuuriyhdistys HPKY ry. Näin nimi on samassa linjassa Kansallisen Kulttuuriliiton kanssa. Vakiintuneeksi muodostunutta lyhyennettä HPKY ei haluttu kuitenkaan muuttaa, vaan se jätettiin sellaisenaan yhdistyksen nimeen. 

Seuraavan vuoden painopisteiksi yhdistykselle nostettiin hallituksen esityksen mukaisesti "Minun Helsinkini"-teeman kehittäminen ja jäsenhankinta. Ensi vuonna tullaan jokaiseen jäsenkirjeeseen liittämään ainakin yksi "Minun Helsinkini" tapahtuma, jossa tutkaillaan pääkaupunkiamme uusista näkökulmista. Idea on noussut jäsenistön suuresta kiiinnostuksesta jo aiemmin tämän tyylisiin tapahtumiin (esimerkkeinä mainittakoot muutaman vuoden takainen maatamme muuttaneet maahanmuuttajat kierros ja Outi Pakkasen kirjailijatapaaminen). 

Henkilövalintojakin kokouksessa tehtiin. Yhdistyksen puheenjohtajana jatkaa vuonna 2015 Minttu Vilander ja hallituksenkin kokoonpano pysyy ennallaan. Hallitukseen tulivat valituiksi Hakime Arat, Henna Aunisto, Sanna Kalinen, Sini Korpinen, Ritva Parikka, Hannu Pohja ja Soila Rantavaara. 

Vuosikokoukselle oli myös tehty aloite Tuula Sevónin toimesta. Aloite koski musiikintoistolaitteiden asentamista Sibelius-puistoon. Sevónin tekemä aloite keräsi paljon kiitoksia ja kannatusta. Idea oli tullut yhdistyksen keväisellä Varsovan matkalla, kun Chopinin puistossa oli pystynyt kuuntelemaan tämän musikkia. Aloitteen ansiosta HPKY:n hallitus lähteekin ajamaan samanlaisten musiikintoistolaitteiden hankkimista Sibelius-puistoon. Ideaa päätettiin lähteä viemään niin Helsingin kaupungin kuin Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan suuntaan eteenpäin.