Kiitos mielenkiintoisesta illasta Anni Swanin parissa!

11.2.2015
Tänään kuulimme tosielämän tarinoita kaikkien rakastamasta satutädistä, Anni Swanista. Tietokirjailija, lastenkirjallisuuden opettaja Sirpa Kivilaakso kertoi meille Swanin urasta ja elämästä. Kiitos mielenkiintoisesta illasta sekä Sirpalle että kaikille osallistujille. Lisää kirjallisuusiltoja tulossa myös myöhemmin tänä vuonna. Tervetuloa mukaan, jos et nyt päässyt paikalle.

Anni Swan on arvostetuimpia lasten- ja nuortenkirjailijoitamme. Hän oli monipuolinen lahjakkuus, joka kirjoitti kolmisenkymmentä satu- ja tarinakokoelmaa, näytelmää ja nuorisoromaania ja toimi myös opettajana ja kääntäjänä.

Satukuningatar Anni Swan -kirjassa kerrotaan kirjailijan elämätarina ja kasvu kirjailijaksi, symbolistiksi, äidiksi, vaimoksi ja jopa oman aikansa ekofeministiksi. Swan syntyi seitsemäntenä yhdeksästä sisaresta; tummahiuksisia sisaruksia kutsuttiin "mustiksi joutseniksi".

Sirpa Kivilaakso on väitellyt filosofian tohtoriksi Helsingin yliopiston Kotimaisen kirjallisuuden laitokselta 2008 aiheena Anni Swanin satusymbolismi. Hän toimii tietokirjailijana, lastenkirjallisuuden opettajana, tutkijana ja kriitikkona. Hän on myös STAKESin sadutuskouluttaja.