HPKY:n vuosikokouksen hyväksymä aloite viety Helsingin kaupungille eteenpäin.

30.3.2016

Helsingin Kansallinen Kulttuuriyhdistys HPKY ry.:n vuosikokous hyväksyi vuonna 2014 aloitteen, jossa ehdotettiin mahdollisuutta kuunnella Sibeliuksen musiikkia hänen muistomerkkinsä yhteydessä. HPKY:n hallitus lähti viemään aloitetta eteenpäin Helsingin kaupungille esittäen sitä yhdeksi mahdolliseksi tavaksi Helsingille kunnioittaa Suomen 100-vuotisjuhlaa vuonna 2017. 

Saimme vastauksen kaupunginsihteeri Mickwitziltä maaliskuun 29. päivä. Vastauksesta kävi ilmi, ettei ajatus Sibeliuksen musiikin kuuntelusta monumentilla ole aivan uusi, vaan tätä ja monia muita mahdollisuuksia on esitetty vuosien mittaan. Kuvanveistäjä Eila Hiltunen vastusti elinaikanaan oheistoimintojen mahdollistamista, mutta nyt hänen ja Otso Pietilän perikunta on ilmaissut toiveensa palvelupisteen perustamiseksi muistomerkin yhteyteen. Asia on käsittelyssä rakennusvirastossa, joka vastaa kaupungin puistoalueiden kehittämisestä ja ylläpidosta. HPKY:n aloite on nyt kaupunginsihteerin toimesta toimitettu asiasta vastaavalle maisema-arkkitehti Anu Kiiskiselle sekä elinkeinojohtaja Marja-Liisa Rinkinevalle. 

Välitöntä muutosta ei siis varmastikaan ole tiedossa, mutta HPKY:n jäsenistön esittämä idea ja toive on nyt edennyt. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan, millaisia ratkaisuja Sibeliuksen monumentin yhteyteen tulevina vuosina saadaan!