16.8.2024 Laila Pullisen veistospuisto / kotimuseo

Aika: pe 16.8.2024 klo 16.50-19.00   
Paikka: Laila Pullinen – veistospuisto & kotimuseo,  Nissbackan kartano, Sotungintie 4, 01200 Vantaa

Hinta: HPKY veloittaa korttimaksuna 20 € per osallistuja sisältäen opastuksen ja piirakkakahvit. Tämän lisäksi jokainen itse hankkii museoon pääsylipun (hinta 15/12 € (alennusryhmät opiskelija, eläkeläinen). Museokortti käy kohteessa. 

Sitovat ilmoittautumiset 7.8. mennessä. Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista, tiedustelut ja lisätiedot: 
Viljami Wiirilinna p. 040 828 3352 viljami.wiirilinna(at)outlook.com


Emme järjestä yhteiskuljetusta, mutta paikalle pääsee helposti esimerkiksi busseilla 717 & 718A Rautatientorilta. Katso tarkemmat tiedot reittioppaasta https://reittiopas.hsl.fi/ 

Tervetuloa HPKY:n yksityiskierrokselle tutustumaan Laila Pullisen veistospuistoon ja kotimuseoon.

Kuvanveistäjä, professori Laila Pullisen (1933–2015) taiteessa keskeisiä elementtejä olivat antiikki ja informalismi, historia ja hetken hauraus, luonnon lainalaisuudet ja ihminen näiden kaikkien risteymäkohdassa. Yhdistelemällä näitä 30 vuoden ajan vanhassa kartanomiljöössä hän loi kokonaistaideteoksen, jossa taide on luonnon kanssa yhtä. Tänään tuon miljöön nimi on Laila Pullinen – veistospuisto & kotimuseo. 

Aiemmin nimellä “Nissbackan kartanon veistospuisto” toimineen puiston ja näyttelyiden rinnalle vuonna 2021 auennut kotimuseo syventää kokonaisuuden aikaperspektiiviä: siirtää kokonaisuuden museaaliseen vaiheeseen, tuoden päivitetyn museo-organisaation ja uudistuneen nettisivuston kautta Pullisen mittavat arkistot yleisön saavutettaville.

Museo kertoo, että ohjenuorana on ollut “saving Laila’s legacy”: olemme ajassa kiinni, mutta kuljetamme historiaa mukanamme. Nähdäksemme merkityksellinen tulevaisuus muotoutuu näiden kahden harmonisesta ymmärtämisestä, hahmottamisesta ja suhteuttamisesta.

Kierroksemme opastuksesta vastaa Lailan poika, museonjohtaja Jean Ramsay. Kierroksen päätteeksi pääsemme nauttimaan kahvit makea piiraan kera. Luonnollisesti Lailan reseptein leivottuna. 


Lisätiedot: Viljami Wiirilinna p. 0408283352 viljami.wiirilinna(at)outlook.com

Esittelyteksti ja kuvat: https://www.lailapullinen.fi/ Laila Pullinen – veistospuisto & kotimuseo

16.8.2024 Laila Pullisen veistospuisto / kotimuseo

*
*
*
*
*

TILASTOTIEDOT

HPKY joutuu vuodesta 2024 lähtien keräämään opetus- ja kulttuuriministeriön vaatimuksesta opinnolliseen toimintaansa osallistuvien taustatiedot, jotka toimitetaan anonyyminä koosteena eteenpäin Tilastokeskukselle. Emme käytä tietoja muihin kuin tilastollisiin tarkoituksiin ja käsittelemme kerättyjä tietoja luottamuksellisesti.

*
*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.