Vuosi 2009

JOULUKUU 2009

Musikaali Maija Poppanen

Keskiviikko 2.12.

Klassikkotarina sateenvarjolla lentävästä lastenhoitajasta, Maija Poppasesta, on hurmannut vuosikymmeniä ihmisiä ympäri maailmaa. Helsinkiin Poppanen laskeutuu pian, kun Maija Poppanen -musikaali saa ensi-iltansa Helsingin Kaupunginteatterin suurella näyttämöllä 13.8.2009. Mikko Koivusalon suomentaman musikaalin ohjaa Hans Berndtsson, jonka edellinen ohjaus Kaupunginteatterille oli Kaunotar ja hirviö. Musikaalin tarina perustuu P.L. Traversin ja Walt Disneyn elokuvaan, jossa Julie Andrews ihastutti nimiroolissa vuonna 1964. Elokuvasta tuli tuolloin Disney-yhtiön suurin menestys. Kaupunginteatterin tuottama Disney ja Cameron Mackintosh -suurmusikaali hurmaa ihanalla tunnelmalla, tähtien säihkeellä ja upealla satumaailmalla. Ne tekevät Maija Poppasesta taianomaisen musikaalin aikuisille, johon lapsetkin ovat tervetulleita.

”Jos tähyilet tähtiä, saat kaupanpäällisiksi taivaan”, lupaa Hans Berndtsson, ja jatkaa, että ”Maija Poppanen on hyvänolon esitys, jonka haluaa nähdä aina vain uudestaan”. Musikaali kulkee läpi kolmen sukupolven, ja se onkin, ei vain lasten, vaan koko perheen esitys. Esitys sisältää paljon taianomaisia asioita, eikä niistä vähäisimpänä itse Poppasen lentäminen. Esityksen alussa hän hämmästyttää ilmestymällä kuin tyhjästä Pankin perheen lastenhoitajaksi.

Maija Poppasena nähdään Emmi Kangas ja nokikolari Perttuna Tuukka Leppänen. Musikaalin yli 30-henkiseen ensembleen kuuluvat lisäksi muun muassa Eero Saarinen, Tove Wingren, Riitta Havukainen, Risto Kaskilahti, Emilia Nyman, Gary Revel, Ursula Salo, Antti Timonen ja Mikko Vihma. Musikaalin näyttävät tanssinumerot suunnittelee koreografi Rebecca Evanne. Chim Chim Cherii ja muut tarttuvat sävelmät soivat kapellimestari Kristian Nymanin johtaman orkesterin voimin, Nick Davisin toimiessa musiikillisena neuvonantajana. Lavastaja Katariina Kirjavainen ja pukusuunnittelija Sari Salmela tekevät esityksestä visuaalisesti lumoavaa katsottavaa, jossa taivas on lähempänä kuin uskommekaan, ja puvut häikäisevät monipuolisuudellaan. Tähdet saa tuikkimaan valosuunnittelija Mika Ijäs, ja äänimaailmalla lumoaa äänisuunnittelija Eradj Nazimov.

 

YL:n Perinteinen Joulukonsertti

Lauantaina 12.12. kello 21.00

Ylioppilaskunnan Laulajien perinteinen joulukonsertti, Temppeliaukion kirkko.

 

MARRASKUU 2009

Kaartin soittokunnan konsertti

Tiistaina 24.11.
Kohti Itsenäisyyttä - Autonomia 200 vuotta, Finlandia-talo
Johtaa: Raine Ampuja ja Sami Hannula Solisteina soittokunnan solistikaarti
Kaartin Soittokunnan syyskonsertissa autonomian ajan mahtava sotilasmusiikki ottaa käyttöönsä Finlandiatalon kaikki kuutiot. Suvantopaikoissa soivat itsenäisyyteen kurkottavat sotilaslaulut.

 

Sääntömääräinen HPKY:n syyskokous

Keskiviikko 11.11. Kello 17:00 -18:00 Taidehalli, Ravintola Farang, Ainonkatu 3.
Kokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntömääräiset asiat kuten 2010 toimintasuunnitelma ja talousarvio sekä valitaan yhdistyksen puheenjohtaja ja hallitus. Kokouksen jälkeen on mahdollisuus osallistua opastetulle näyttelykierrokselle.

Borders and Beyond – Rajatapauksia - Taidehallissa marraskuussa

Konkreettiset ja henkiset, todelliset ja kuvitellut rajat venyvät rajusti, kun eri puolilta Eurooppaa tulevat taiteilijat koettelevat yhteiskunnan asettamia rajoituksia ja testaavat omia äärirajojaan. Näyttelyssä taide ulottuu rakennustyömaan nosturien nokkaan ja injektioruiskuun, kansalliset identiteetit päätyvät pesukoneeseen. Teokset ovat aivan uusia tai Suomessa ennen näkemättömiä installaatioita, videoita ja ääniteoksia. Inhimilliset kertomukset, haaveet ja tulevaisuuden kuvat tämän hetken Euroopasta pohtivat, miten merkitykset muuttuvat, kun rajat muuttuvat.

Näyttelyssä ovat mukana mm. seuraavat taiteilijat: IC-98 (Suomi), Johannes Vogl (Saksa), Anu Pennanen (Suomi), Maja Bajevic (Bosnia/Ranska), Ayumi Matsuzaka (Japani/Saksa) ja Piia Salmi (Suomi), Via Lewandowsky (Saksa), Job Koelewijn (Hollanti), Ulf Rollof (Ruotsi), Paola Pivi (Italia), Christiaan Bastiaans (Hollanti), Breda Beban (Serbia/Iso-Britannia), Kalle Hamm (Suomi), Dzamil Kamanger (Suomi) sekä Botto e Bruno (Italia).

Näyttelyn ovat koonneet kuraattorit Agnes Kohlmeyer (Faculty for Design and Arts (fDA) of the Architectural University in Venice), Maija Koskinen (Helsinki) ja Mathias Wagner (Kunsthalle Lipsiusbau, Dresden). Kurattorien assistentti Suvi Saloniemi (Helsinki). Näyttely on toteutettu yhteistyössä Näyttelyvaihtokeskus FRAMEn ja Dresdenin Kunsthalle Lipsiusbaun kanssa.
 

Ingmar Bergmanin Syyssonaatti

Keskiviikko 18.11. klo 19.00, Teatteri Jurkka
Rooleissa Marja-Leena Kouki ja Sari Mällinen

Sovitus ja ohjaus Laura Jäntti

Suomennos Liisa Urpelainen

Lavastus Tiina Makkonen

Valosuunnittelu Morten Reinan

Musiikki Eero Ojanen

Suomenkielinen kantaesitys

Näytelmä perustuu Ingmar Bergmanin samannimiseen elokuvakäsikirjoitukseen

Eva viettää syrjään vetäytynyttä elämää maalla papin vaimona ja on omistautunut huolehtimaan vammaisesta sisarestaan. Hän ei ole vuosikausiin tavannut äitiään Charlottea. Nyt kuuluisa ja menestynyt pianistiäiti saapuu tervehtimään tytärtään. Molempien hyvästä tahdosta huolimatta tapaamisesta kehittyy dramaattinen välienselvittely.

Syyssonaatissa kiteytyy ihmisen toive tulla hyväksytyksi ja rakastetuksi juuri sellaisena kuin hän on.

 

LOKAKUU 2009

Näytelmä Pitkän päivän matka yöhön,

Ke 28.10. kello 19.00 Kansallisteatteri, Willensauna,

Long Day's Journey into Night
Tyronen perhe on kokoontunut kesäasunnolleen helteisenä elokuun päivänä 1912. Perheen isä, näyttelijä James Tyrone, pojat Jamie ja Edmund sekä äiti Mary kohtaavat toisensa ja menneisyytensä. Pettymykset, valheet ja salaisuudet aukeavat kun perheenjäsenet pitkän päivän aikana yrittävät epätoivoisesti löytää toisensa.
Me olemme rakastaneet toisiamme! Ja tulemme aina rakastamaan! Muistetaan ainoastaan se, ettei yritetä ymmärtää sellaista, mitä emme pysty ymmärtämään eikä yritetä muuttaa asioita, joita emme pysty muuttamaan - asioita, jotka elämä on meille tehnyt, ja joita emme voi puolustella ja joita emme voi selittää.
Eugene O´Neillin omaelämäkerrallinen näytelmä on modernin draamakirjallisuuden upea klassikko.

Rooleissa: Eero Aho, Jussi Nikkilä, Terhi Panula, Emmi Pesonen, Esko Salminen

Ohjaus: Kurt Nuotio
Suomennos: Juha Siltanen
Ohjaajan assistentti: Juha Varis
Lavastus: Kati Lukka
Puvut: Tarja Simonen

Sinä Kuulet sen soiton - ilta Jenni Haukion runojen parissa

Torstai 22.10 Kello 18:00 – n. 20.00, Ravintola Laulumiehen juhlasali


Jenni Haukion vasta ilmestyneen runokokoelman esittely. Paikalla kirjailija Jenni Haukio jota haastattelee Minttu Vilander. Illan musiikista vataa Kai Himberg, lauluesitykset Aleksi Hinkkala.
Jenni Haukio (s.1977) on porilainen runoilija. Hän voitti Runo-Kaarinan 1999 esikoiskokoelmallaan Paitasi on pujahtanut ylleni. Haukion toinen kirja Siellä minne kuuluisi vihreää ja maata ilmestyi kesällä 2003. Haukion kolmas runokokoelma Sinä kuulet sen soiton julkaistaan syyskuussa 2009.

 

 

 

Picasso Ateneum salin näyttelyjohdanto

keskiviikko 14.10 klo 16:00 (täynnä)

 

Opastus hoidetaan Ateneum- salissa luentona jonne HPKY:n varaus molemmille päiville.

Valitettavasti aikaa jouduttiin muuttamaan. Etusijalla 1.10 olivat ne jotka tekivät alustavan varauksen kevätkokuksessa.

Laaja Pablo Picasson (1881-1973) tuotantoa esittelevä näyttely levittäytyy Ateneumissa kahteen kerrokseen. Esille tulee toistasataa teosta, jotka edustavat taiteilijan uran kaikkia vaiheita. Mukana on maalauksia, veistoksia, piirustuksia ja kollaaseja. Helsinki on ainoa pohjoismainen kaupunki, jossa Picasso-näyttely nähdään.

 

Kaikki katselmuksen työt tulevat Pariisin Musée National Picassosta, jolla on poikkeuksellisen kattava kokoelma taiteilijan teoksia. Museo syntyi Picasson kuoleman jälkeen, kun Picasson perikunta maksoi perintöveronsa Ranskan valtiolle taideteoksilla. Pariisin museon tilat ovat parhaillaan remontoitavina, ja kokoelma kiertää peruskorjauksen ajan useissa kansainvälisissä museoissa. Ennen Ateneumia se on ollut esillä muun muassa Madridin Reina Sofiassa, jossa näyttely keräsi päivittäin 10 000 kävijää.

 

Näyttely on osa Helsingin ja pääkaupunkiseudun kuvataiteen vuotta 2009, joka koostuu useiden eri museoiden näyttelyhankkeista. Helsingin kaupunki tukee Ateneumin Picasso-näyttelyä merkittävällä panoksella.

 

Pablo Picasso

Ateneumin taidemuseossa torstai 1.10. klo 17:00 (täynnä)

 

Kulttuurimatka tarunhohtoiselle Maltalle 25.9.–2.10.

Malta on lomakohde kaikille aisteille. Maltalla voit nähdä kirkkaan Välimeren sinen, sinisen taivaan ja hunajankeltaisen kalkkikiven värikontrastit. Voit ihailla kalkkikivestä rakennettuja historiallisia temppeleitä, palatseja, katedraaleja sekä satamakaupunkeja eri aikakausilta. Hotellimme sijaitsee Vallettan läheisyydessä, vilkkaasta iltaelämästään kuulun St. Juliansin pikkukaupungissa. Retkillä saamme tuntuman maltalaiseen elämään. Retkillä vieraillaan mm. San Antonin puutarhassa ja entisessä pääkaupunginssa Mdinassa. Gozon saarikierroksella tutustutaan Victorian kaupunkiin. Matkan hinta on 990 euroa.

Tiedustelut ja sitovat ilmoittautumiset Hakime Arat, puh. 0207 488 464.

Lisätietoja löydät myös Aurinkomatkojen kesäoppaasta tai internetistä http://www.aurinkomatkat.fi/.

SYYSKUU

Valtakunnan häirikkö ma 28.9. kello 19:00 Helsingin Kaupunginteatteri

KYLLÄ KANSA TIETÄÄ
Kun kansalla on valta niin kenellä se silloin on? Kuka kuuluu kansaan, käsi ylös! Urho, Veikko, Sirkka, Eino! Muistatteko keitä he olivat?

Nämä lähimenneisyyden poliittiset temmeltäjät. Legendoja jo eläessään. Myyttejä kuoltuaan. Millaisia ihmisiä nämä olivat silloin, kun vielä elävinä huohottivat onnensa perään? Elettiin aikoja, jolloin suomettuneessa Suomessa sai maanmiehiään riepotella mielin määrin. Kiellettyjä arvostelun kohteita oli Neuvostoliitto ja uskonto. Muuten oli sanallisen telinevoimistelun takarajana vain oman kitapurjeen kimmoisuus. Politiikkaan ryhtyneet olivat niin paksunahkaisia, ettei heitä yksinkertaisesti pystynyt loukkaamaan. Eduskunnan patsaat ovat kuulleet niin rehevää kielenkäyttöä, että tämän päivän vaimea supina kuulostaa valjulta. Kyllä mammat ja varsinkin papat osasivat paahtaa! Haluaako niitä aikoja kukaan takaisin? Ehkä on parempi palauttaa ne vaan turvallisesti teatterin lavalle. Urhoja Veikko. Valtias ja hänen elävä painajaisensa kalvavat toisiaan luuta myöten. (täynnä)

Lauantaina 5.9. syysretki Kotkaan, tutustutaan Merikeskus Vellamoon ja lumoavaan Sapokan puistoon

Retkelle lähdetään kello 9.00 Kiasman edestä yhteiskuljetuksella Helsingistä. Opastettu kiertokäynti merimuseossa alkaa luennolla klo 11.00 jonka jälkeen n. 12.30 pidämme lounastauon Ravintola Laakonkissa niin, että jokaisella on vielä aikaa tutustua merimuseon laajaan näyttelyyn.

Noin. kello 15:00 jatkamme bussilla Sapokan puistoon. Teemme verkkaisen kävelykierroksen puistossa. Retken hinta on jäsenille 55,-€ sisältäen museokierroksen, lounaan ja bussikuljetuksen Helsingistä Kotkaan ja takaisin.

HEINÄKUU

Salmela 20 kesää -juhlakonsertti, Mäntyharjun kirkossa su 26.7. klo 14:30

Mäntyharjun Taidekeskus Salmela on 20. toimintavuotensa aikana vakiinnuttanut asemansa yhtenä Suomen merkittävistä taidetapahtumista. Nyt taidekeskus juhlistaa toimintaansa upealla juhlakonsertilla, jonka solisteiksi on saatu komea joukko kansainvälisiä maestrojamme, eli oopperalaulajat Tommi Hakala, Matti Salminen ja Juha Uusitalo. Heitä säestää pianotaitelija Risto Lauriala

Ennen konserttia nautimme lounaan Tyryn viinitilalla sekä maistelemme tilan viinejä. Tilalta voi ostaa myös mukaan viinejä, viinihyytelöitä tai vaikkapa tulista Pontikkasinappia.

Hinta jäsenille vain 75 €, joka sisältää bussikuljetukset Helsinki-Mäntyharju-Helsinki, lounaan, viininmaistajaiset sekä konserttilipun.

Matkaemäntänä hallituksen jäsen Karin Palmberg

KESÄKUU

 

EURO -vaalit 7.6.

 

Yhdistyksen jäsenistä kolme oli ehdollaEURO -vaaleissa.

 

Korhola Eija-Riitta s. 1959 valittiin Suomen edustajakasi

Euroopan Parlamentin jäsen (MEP) Filosofian lisensiaatti
GSM: 040 536 0326 Sähköposti: eija-riitta.korhola(at)europarl.europa.eu
Kotisivu: http://www.korhola.com/

Poimintoja ansioluettelosta:
Kansallinen Kokoomus rp, varapuheenjohtaja
Helsinki Chemical Forum ohjausryhmän jäsen
First Step Forum –ihmisoikeusjärjestön puheenjohtaja
Helsinki-Mission valtuuskunnan jäsen
Kirkon Ulkomaanavun säätiön hallituksen jäsen

Pietikäinen Sirpa s. 1959 valittiin Suomen edustajaksi

Euroopan Parlamentin jäsen (MEP) Kauppatieteiden maisteri

GSM: 045 7730 2113 Sähköposti: sirpa.pietikainen(at)europarl.europa.eu
Kotisivu: http://www.sirpapietikainen.net/

Poimintoja ansioluettelosta:
Kokoomuksen europarlamentaarikko
Kokoomuksen kansanedustaja
Ympäristöministeri Ahon hallituksessa
Kokoomuksen varapuheenjohtaja
Suomen YK-liiton puheenjohtaja

Autto Heikki s. 1984 teki hyvä vaalituloksen ei vielä tullut valituksi.

Rovaniemen kaupunginvaltuuston pj. Hallintotieteiden kandidaatti
GSM: 050 5123 874 Sähköposti: heikki(at)heikkiautto.fi
Kotisivu: http://www.heikkiautto.fi/

Poimintoja ansioluettelosta:
Muonion kunnanvaltuuston varapuheenjohtaja
Lapin Kokoomuksen varapuheenjohtaja
Kirkkovaltuutettu
Lapin yliopiston ylioppilaskunnan edustajiston varapuheenjohtaja
KNL:n liittohallituksen jäsen

 

TOUKOKUU

 

Walt Disney ja eurooppalainen taide -näyttely Taidemuseo Tennispalatsissa

ke 13.5. kello 17.30

Näyttely tuo esiin rakastettujen animaatioklassikoiden, kuten mm. Lumikin ja seitsemän kääpiön (1937), Fantasian (1940) ja Viidakkokirjan (1967) eurooppalaiset juuret. Näyttelyssä esitellään rinnakkain Walt Disneyn studioiden taiteilijoiden teoksia sekä Euroopan taiteen tunnetuimpien mestareiden tuotantoa. Tennispalatsin Disney-näyttely tarjoaa suomalisille ainakin erään yllätyksen. On käynyt ilmi, että Disney valmisteli varsin pitkälle animaatiota Jean Sibeliuksen musiikki-kappaleesta Tuonelan joutsen. Animaatiota koskeva Disney-studioiden kirje Sibeliukselle on nähtävillä Helsingin näyttelyssä. Kirjeestä ilmenee, että Disney oli Sibeliuksen ihailija.

Näytät vieraalta rakas, Teatteri Jurkka to (Vappuaattona) 30.4. kello 19:00

Vaimo, äiti, paras ystävä ja sisar odottavat Harria kotiin.
Se on ihan erilaista kuin kukaan heistä luuli.
Tällaisia he ovat ennen kuin kaikki muuttuu:
Ilse (Hanna Raiskinmäki) on päähenkilö vastoin tahtoaan.Hän ei tiedä pelkääkö vai toivooko vauvansa näyttävän isältään. Hän vihaa sinkkuja, koska heidän ei tarvitse kärsiä. Lapsuudesta hän muistaa lastulevyn, pienet kengät, suuret velat ja hakaneulalla korjatun vetoketun ja siitä syystä hänen kauneudenkaipuunsa on pohjaton. Hän tietää ettei tässä ollut vielä kaikki.

Irja (Saara Pakkasvirta) hiihti lapsuutensa liian pitkillä suksilla ja on siksi niin suoraviivainen. Hän ei ole koskaan lentänyt valtameren yli eikä tule koskaan kertomaan tunteestaan, että joku muu päättää mitä hän sanoo. Hän aavisti aina pääsevänsä televisioon. Hän tietää etteivät hänen lapsensa tarvitse häntä vaan hän lapsiaan.

Juha (Mikko Pörhölä) on lääketieteellinen ihme. Hän on Harrin paras ystävä ja yöihminen, jolla on epätoivoisen huono työ-, rakkaus- ja rahatilanne. Hän saa Ilsen nauramaan milloin vaan. Hän antaa enemmän kuin pyydetään. Hänelle perhe on asia, joka ei tapahtunut.

Sirun (Joanna Haartti) perhekuvio ajoi ohi maantiellä, vaikka hän liftasi kyytiin. Se on äidin syy. Jos itkettää, hän ajattelee tsetseenejä ja on muutenkin reipas nainen, joka aina ajautuu Intiaan. Hän ei ole vakuutus- vaan buddha –tyyppiä. Sinkkujen tapaan hänkin on hirveän kiinnostunut ihmisistä. Hän ei kuuntele vaistojaan vaan äitiään. Hän kaipaa yhä halausta.

He etsivät turvaa toisistaan, kun jotain tapahtuu.

Näytät vieraalta rakas on humoristinen draama siitä, kuinka sattuma paljastaa vieraaksi tutun ja turvallisen. Käsikirjoitus ja ohjaus Marjo Niemi

http://www.jurkka.fi/

Sotaturistit -näytelmä Kansallisteatterin Pienellä näyttämöllä ke 22.4. klo 19.00

Laura Ruohosen käsikirjoittama, tositapahtumiin perustuva tarina liikkuu tykinsavunkatkuisena vuoden 1854 Krimin sodan maisemissa. Esityksen vetonaula on karismaattinen Seela Sella. Matkailu avartaa ja erikoisuuksien etsijöillekin löytyy omia retkiään, mutta sotaturismi lienee sieltä oudoimmasta päästä. Sotaturistit alkaa vuodesta 1854, jolloin ryhmä sodasta innostuneita lähti Tukholmasta höyryristeilijällä seuraamaan Ahvenanmaalle Bomarsundin linnoituksen pommitusta. Turistien matkaohjelmaan kuului paitsi eturivin paikka kansainväliset mitat täyttävässä taistelussa myös mahdollisuus ruokkia sotavankeja. Suomen Kansallisteatterin Pieni näyttämö. Lisätietoja: http://www.kansallisteatteri.fi/

Kohuttu ja kehuttu Spring Awakening -musikaali Helsingin Kaupunginteatterissa to 2.4. klo 19.00

Spring Awakening on musikaali nuorille ja niille, jotka ovat joskus olleet nuoria. Se on käänteen tekevä yhdistelmä upeaa show'ta, kipeitä kasvutarinoita ja rock konserttia – musikaali, jonka todennäköisesti jokainen tuleva sukupolvi haluaa vuorollaan nähdä. Musikaali kuvaa niitä piinaavia ja unohtumattomia hetkiä nuoren elämässä, jolloin muututaan lapsesta aikuiseksi. Aikaa, jolloin keho on valmis, mutta mieli ei. Kipeän rehellinen kuvaus hämmentyneistä ja kapinoivista nuorista osuu suoraan sydämeen ja muistuttaa siitä keväästä jota kutsutaan murrosiäksi. Musikaalin on ohjannut Neil Hardwick. Helsingin kaupunginteatterin Suuri näyttämö.

Sääntömääräinen kevätkokous to 26.3. klo 17.00 sekä tutustuminen Sinebrychoffin taidemuseon näyttelyyn klo 18.00

HPKY:n sääntömääräinen kevätkokous pidetään Sinebrychoffin taidemuseossa torstaina 26.3. klo 17.00. Samassa yhteydessä tutustutaan kello 18.00 oppaan johdolla ”Auringonjumalattaren tyttäret” -näyttelyyn, joka koostuu japanilaisen naisen elämää kuvaavista vanhoista puupiirroksista sekä japanilaisen naisen elämään liittyvistä esineistä, kimonoista, kauneudenhoitovälineistä, soittimista, viuhkoista ja valokuvista.

 

26.3.2009 Sääntömääräinen Kevätkokous

Aika kello 17:00 - 17:30 Ilmoittautuminen ja kahvitarjoilu

torstai 26.3.2009 klo 17.30 –n.18.00

 

Paikka Cafe Fanny, Sinebrychoffin taidemuseo Bulevardi 40, 00120 Helsinki

 

Liitteet Lähetetty 11.3. mennessä ilmoittautuneille postissa

 

ESITYSLISTA

 

1. Kokouksen avaus puheenjohtaja Kirsi-Marja Perttula Häkämies

2. Kokouksen puheenjohtajan, sihteerin, pöytäkirjan tarkasta­jien ja ään­tenlaskijoiden valinta

3. Kokouksen osanottajien, laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteami­nen

4. Esityslistan hyväksyminen työjärjestykseksi

5. Käsitellään yhdistyksen toimintakertomus vuodelta 2008

(liite)

6. Käsitellään tilikertomus ja tilintarkastajien lausunto (liite)

7. Vahvistetaan vuoden 2008 tilinpäätös ja päätetään vastuuva­pauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille

 

8. Hallituksen täydentäminen

Pasi Heiskanen on 14.1. päivätyllä kirjeellä pyytänyt eroa hallituksen

jäsenyydestä.

Vahvistetaan ero ja valitaan hallitukseen yksi henkilö.

9. Käsitellään aloitteet ja hallituksen niistä antamat lausunnot

(aloitteita ei ole jätetty hallitukselle)

10. Kokouksen päättäminen

 

Zambezi - kertomus suomalaisesta pakolaisperheestä Afrikassa Aleksanterin teatterissa ti 31.3. klo 19.00

Zambezi -esityksen näki keväällä -08 lähes 8000 ihmistä. Suuren kysynnän takia keväälle on järjestetty lisäesityksiä. Kaukaisen Zambezin rajojen yli virtaa, laillisesti ja laittomasti, pakolaisia Euroopasta. On myöhäinen 2010-luku. Eräänä yönä sinne saapuu suomalainen perhe: pankinjohtajaäiti, hammaslääkäri-isä, kaksi tytärtä, isoäiti ja marsu Teuvo. Paikalliset maahanmuuttoviranomaiset ottavat heidät tiukkaan käsittelyyn. Perhe yrittää sopeutua zambezilaiseen yhteiskuntaan, jossa kaikki on vierasta. Rooleissa mm. Eija Ahvo. Näytelmän on ohjannut Ritva Siikala.

 

Käsky -elokuva Suomen Elokuvasäätiön auditoriossa la 14.3. klo 11.00

Elokuvalauantain elokuvana on Aki Louhimiehen ohjaama Käsky, joka pohjautuu Leena Landerin samannimiseen romaaniin. Tapahtumat sijoittuvat vuoteen 1918, keskelle Suomen sisällissotaa, punaisten ja valkoisten välistä kamppailua. Käsky on enemmälti kuvaamiensa henkilöiden keskeinen draama kuin sotaelokuva. Elokuvapäivän alustajana toimii tutkija, FM Samu Nyström, joka on erikoistunut Helsingin historiaan. Hän on kirjoittanut yhdessä professori Laura Kolben kanssa teoksen Helsinki 1918 - Pääkaupunki ja sota. Samun aiheena leffapäivänä on Helsinki ja helsinkiläiset vuonna 1918.

Myöhästynyt hääyö - Kotimaisen komedian klassinen helmi Espoon Kaupunginteatterin Revontulihallissa ke 25.2. klo 19.00

Mika Waltarin Myöhästynyt hääyö (1948) on erittäin taitavasti kirjoitettu huvinäytelmä, jossa yhdistyvät kepeän farssin ja kirpeän komedian ainekset. Myöhästynyt hääyö alkaa arkkityyppisesti olohuoneen sohvalta, jolta tuore aviomies herää pakokauhun vallassa, muistamatta edellistä iltaa. Kun tuore aviovaimo ilmestyy makuuhuoneesta, alkaa tilanteeseen johtaneiden tapahtumien selvittely... Lennokas ja kirpeän humoristinen Myöhästynyt hääyö on yksi kotimaisen näytelmäkirjallisuuden klassisista helmistä. Rooleissa mm. Pirkko Mannola ja Oiva Lohtander.