6.6.2024 Etu-Töölön klassismi -kävely

Aika: to 6.6.2024 klo 16.50 kävely kestää n. 1,5h
Paikka: Hakasalmen huvila, Mannerheimintie 13 B
Hinta: 18 € per henkilö (kortimaksu paikan päällä)

Sitovat ilmoittautumiset ja peruutukset 28.5.2024 mennessä. Tämän jälkeen voit vielä sitovasti ilmoittautua mukaan. Ilmoittautumiskaavakkeen suljemme viimeistään ke 5.6.2024.  

Lisätiedot: Jonna Marttinen jonna.marttinen(at)gmail.com


HPKY:n Etu-Töölön klassismi -kävely johdattaa meidät kiehtovan sokkeloiseen Etu-Töölöön, jolle keskeisen ominaissävyn antaa keskiajasta innoittunut asemakaava ja 1920-luvun klassismia edustava arkkitehtuuri. Sen rakennuksille on tunnusomaista arvokas ja hillityn elegantti arkkitehtuuri sekä pyrkimys yhtenäiseen kaupunkikuvaan. Kierroksen opastuksesta vastaa Helsingin kaupunginmuseon asiantuntija. Etu-Töölö on yksi maamme vaikuttavimmista 1920-luvun kaupunginosista. Kirkkaimpina kruunuina loistavat Eduskuntatalo ja Taidehalli, ja uljaita kokonaisuuksia löytyy muun muassa Temppeliaukion kirkon ympäristöstä sekä Museokadun ja Caloniuksenkadun länsipäästä. Kävely alkaa Hakasalmen huvilalta ja päättyy Töölön kirkolle.

Kuva ja esittelyteksti: Helsingin kaupunginmuseo 
Kuva: Wikipedia / Joneikifi

6.6.2024 Etu-Töölön klassismi -kävely

*
*
*
*
*

TILASTOTIEDOT

HPKY joutuu vuodesta 2024 lähtien keräämään opetus- ja kulttuuriministeriön vaatimuksesta opinnolliseen toimintaansa osallistuvien taustatiedot, jotka toimitetaan anonyyminä koosteena eteenpäin Tilastokeskukselle. Emme käytä tietoja muihin kuin tilastollisiin tarkoituksiin ja käsittelemme kerättyjä tietoja luottamuksellisesti.

*
*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.