Kurvin kierre -kävelykierros 20.5.2019

***ILMOITTAUTUMINEN ON PÄÄTTYNYT***

Aika: Ma 20.5.2019, klo 17-19
Hinta: 10€ käteisenä
Lähtöpaikka:
 Vaasanaukio, Kinaporinkatu 1, Mister Easy Business -kopiokoneliikkeen edusta

Sitovat ilmoittautumiset 15.5.2019 mennessä tai niin kauan kuin paikkoja riittää. Mukaan mahtuu 20 henkeä

Tervetuloa HPKY:n elämänmakuiselle kävelykierrokselle. Kalliolan Setlementin tuottamalla Hima & Stradan kävelykierroksella kuljemme valmennetun katuoppaan matkassa. Hän tuntee Stadin historian, katujen elämän ja alakulttuurit. Kierros on maustettu henkilökohtaisilla muistoilla, jotka osittain kietoutuvat omakohtaiseen asunnottomuuden kokemukseen.

Kallio sykkii urbaania menoa vuorokauden ympäri. Entinen pahamaineinen kaupunginosa muuttui juppien, hippien ja punkkareiden rakastamaksi alueeksi.

Kallion katuja parikymmentä vuotta hengittänyt katuopas Poitsu johdattaa kuulijansa hipsterimekan rinnakkaistodellisuuteen. Kadut Kallion ovat aina kuuluneet myös lestinheittäjille, seksityöläisille ja asunnottomille ihmisille.

Kuten Lapinlahden Linnut laulavat: ”Asun paikassa jossa elämä on lyhyttä ja nopeaa/ asun Helsingin Kalliossa naapureina rosvo ja kyttä.” Sinun on koettava matka Kakolan kiitoradalta Hermannin monttuun!

Kurvin kierteessä kuulet mm.:
– Katupoikien kulttuurihistoriasta
– Rumarin ja Ratabaarin konkareista
– Harjupuiston yötyöläisistä
– Kallion alueen muutoksesta

Kierros kestää noin 2 tuntia. Kävelemme säässä kuin säässä. Asunnottomat ihmisetkin ovat ilman kotia oli aurinkoista, kylmä tai sateista. Muistathan siis säänmukaisen vaatetuksen. 

Katuopas toimii samalla periaatteella kuin katutaiteilija. Lahjoittamasi summa voi olla sen suuruinen kuin itse sopivaksi katsot. Keskimäärin jokainen kierrokselle osallistuva henkilö on tipannut katuopasta noin 10 eurolla. Varaattehan siis jokainen käteistä matkaan! Tilaisuudesta ei peritä erillistä osallistumismaksua, vaan jokainen antaa oman "tippinsä" oppaallemme käteisenä. 

Lisätietoja kävelykierroksesta antaa Viljami Wiirilinna viljami@wiirilinna.net p.040 828 3352.