PERUTTU: Pasilan Pauloissa -kävelykierros 9.9.2019

TILAISUUS ON VALITETTAVASTI PERUTTU VÄHÄISEN KIINNOSTUKSEN JOHDOSTA.

 

Aika: Ma 9.9.2019, klo 17-19

Tervetuloa HPKY:n elämänmakuiselle kävelykierrokselle. Kalliolan Setlementin tuottamalla Hima & Stradan kävelykierroksella kuljemme valmennetun katuoppaan matkassa. Hän tuntee Stadin historian, katujen elämän ja alakulttuurit. Kierros on maustettu henkilökohtaisilla muistoilla, jotka osittain kietoutuvat omakohtaiseen asunnottomuuden kokemukseen.

Pasilan yleisin lintulaji on nostokurki. Mikään muu ei sekoita ihmisen suuntavaistoa niin kuin jatkuvassa muutoksessa oleva Pasila.

Katuppaana toimii Paula, jonka kävelykierroksilla matkataan Pasilan betonibrutalismin tuolle puolen: kansalaisaktivismiin, menneisyyden maisemiin ja puutalojen haamukuviin. Kierroksella mukana kulkee nuorten asunnottomuuden ja mielenterveyden teemat.

Kierros lisää inhimillistä lämpöä maailmaan. Kuten Rauhanaseman seinälle on kirjoitettu ”Yhtä verta koko ihmiskunta.”

Pasilan Pauloissa -kierros valottaa mm.:

– Nuorten asunnottomuuden kasvua
– Miksi Pasilassa on runsaasti naisten mukaan nimettyjä katuja?
– Mikä liplatti Triplan alla?
– Mitä ikivanhoja viljelykasveja voi edelleenkin löytää Keskuspuistosta?

Kierros kestää noin 2 tuntia. Kävelemme säässä kuin säässä. Asunnottomat ihmisetkin ovat ilman kotia oli aurinkoista, kylmä tai sateista. Muistathan siis säänmukaisen vaatetuksen. 

Katuopas toimii samalla periaatteella kuin katutaiteilija. Lahjoittamasi summa voi olla sen suuruinen kuin itse sopivaksi katsot. Keskimäärin jokainen kierrokselle osallistuva henkilö on tipannut katuopasta noin 10 eurolla. Varaattehan siis jokainen käteistä matkaan! Tilaisuudesta ei peritä erillistä osallistumismaksua, vaan jokainen antaa oman "tippinsä" oppaallemme käteisenä. 

Lisätietoja kävelykierroksesta antaa Viljami Wiirilinna viljami@wiirilinna.net p.040 828 3352.
 

Voit katsoa oppaanamme toimivan Paulan esittelyvideon tästä johdatuksena kierrokselle.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.